Smartlog v3 » Paw Hedegaard Amdisen » Genrejsningen er begyndt
Opret egen blog | Næste blog »

Paw Hedegaard Amdisen

Frihed i lighed og broderskab

Genrejsningen er begyndt

17. Dec 2011 11:18, Paw

Efter at vores nye regering med SF-deltagelse har forhandlet finansloven på plads i godt samarbejde med bl.a. Enhedslisten kunne det kan være på sin plads at gøre foreløbig status.

 Som SF’er har de seneste måneder været en mærkelig og meget blandet oplevelse.

Udgangspunktet var et valg, der gik godt for Danmark og dansk politik med et klart regeringsskifte, men jo også et valg, der ikke helt gav det resultat, vi havde håbet på i SF. Dels fordi SF gik en del tilbage, men helt klart også fordi valget ikke gav det klare røde flertal, der kunne have sikret at vi kunne gennemføre nogle flere af de gode tiltag fra vores og Socialdemokraternes fælles valgoplæg Fair Løsning, end dem, der nu bliver gennemført. Samt naturligvis også kunne have sikret efterlønnen.

Men det til trods, så lykkedes det faktisk i hårde regeringsforhandlinger med Radikale Venstre at få et ambitiøst regeringsgrundlag med klare SF-aftryk på plads. Et regeringsgrundlag, der kan genrejse Danmark. Men det lykkedes også at præsentere et regeringshold med mange centrale og velkvalificerede SF-ministre.  Det var svært som SF’er ikke at være optimist på Danmarks vegne.

Men så begyndte en mærkelig kampagne at rulle. Under overskrifter om løftebrud blev SF og Socialdemokraterne udsat for et sandt mediemæssigt bombardement.  Pludselig skulle to af regeringspartierne svare på hvorfor ikke samtlige politiske tiltag i deres fælles valgoplæg var medtaget i regeringsgrundlaget, og det skulle kaldes løftebrud, hvis ikke samtlige SF’s politiske forslag fra den forgangne folketingsperiode stod til at blive til virkelighed dagen efter, at den ny regering havde indtaget regeringskontorerne. Kampagnen antog nærmest hysteriske dimensioner i perioden mellem regeringsgrundlagets fremlæggelse og finanslovsforhandlingerne. Set i sammenhæng med de meget massive negative personkampagner som Venstre og den borgerlige presse samtidig iscenesatte fremstod billedet af en nærmest latterlig regering. Optimisme og glæde på Danmarks vegne afløstes for mit eget vedkommende med en lettere politisk vinterdepression. Hvis man læste aviser og så tv i denne periode var det nærmest umuligt at få det indtryk, at Danmark havde fået ny og dynamisk regering med helt nye politiske prioriteringer.

Så kom finanslovsforhandlingerne. Og selvom Enhedslisten på behørig vis har fået meget af æren for de progressive tiltag i finansloven, så står det samtidig klart, at der ikke er en eneste af de såkaldte indrømmelser til Enhedslisten, som ikke også er en integreret del af SF’s politiske verdensbillede. Afskaffelse af fattigdomsydelserne, øget kontrol med og beskatning af de multinationale, en mere fair udlændingepolitik og en ambitiøs energiplan, der skal omdanne Danmark til grønt foregangsland og vise vej ud af den økonomiske krise. Der er ingen tvivl om, at Danmark er godt på vej til at blive en både mere human, social og grøn nation. Og der er ingen tvivl om, at det kun er begyndelsen. Forude venter en fuldstændig genrejsning af Danmark. Ikke som en revolution fra den ene dag til den anden – den slags kommer der sjældent noget godt ud af – men som en gradvis omformningsproces, hvor vi skridt for skidt gennemfører det politiske projekt, der er tegnet op i regeringsgrundlaget: At genrejse den danske nation, danskernes samfundssind og dansk økonomi på et bæredygtig og socialt retfærdigt grundlag.

Det er fuldt forståeligt at danskerne er utålmodige og kræver forandringer her og nu. Efter 10 års borgerlig skævvridning er der meget at tage fat på i forhold til at skabe et mere humant, socialt og grønt Danmark, men 10 års politisk fejlkurs kræver tid at rette op – særligt når man overtager et massivt økonomisk underskud fra sine forgængere, der endda viser sig at være 10 milliarder kroner større end oplyst før valget.

Mon ikke danskerne har forståelse for, at vi ikke kan vende alting på hovedet fra den ene dag til den anden, men at det naturligvis samtidig også står klart for danskerne, at vi i SF nok skal indfri alle forventningerne om et mere humant, mere socialt og et mere grønt Danmark inden for de rammer, vi på baggrund af vores grundlæggende politiske værdier har opstillet i regeringsgrundlaget sammen med Socialdemokraterne og Radikale Venstre.

Rom blev ikke bygget på en dag. Vores nye regering genrejser heller ikke Danmark på en dag, men genrejsningen er nu begyndt og i løbet af de næste fire år vil vi se Danmark gradvist forandre sig til et mere humant, mere socialt og mere grønt samfund præget af fremgang og økonomisk stabilitet. Jeg glæder mig allerede.

Trykt i Horsens Folkeblad, 17/12-2011.

Kommentarer

 1. cheap Oakleys
  18. Feb 2012 04:22
  1

  Welcome to Oakley Sunglasses Outlet Store Online Hut to buy cool Cheap Oakley Sunglasses. We Cheap Oakley Flak Jacket, Cheap Oakley Frogskins, Cheap Oakley Fuel Cell, Cheap Oakley Gascan, Cheap Oakley Goggles, Cheap Oakley Holbrook, Cheap Oakley Hot Sale 2011, Cheap Oakley Jacket, Cheap Oakley Jawbone, Cheap Oakley Juliet, Cheap Oakley Jupiter, Cheap Oakley Livestrong, Cheap Oakley M Frame, Cheap Oakley Monster Dog, Cheap Oakley New Releases, Cheap Oakley Oil Rig, Cheap Oakley Polarized and Cheap Oakley Radar at the lowest price when compared with other peer products. All of cheap Oakley Sunglasses Sale are of the best quality and sold at wholesale price. Take action now and put them in your shopping cart to save more.T4SEVY27KX O8GFM4PG5C

 2. Coach Outlet
  14. Nov 2012 06:01
  2

  , the article is n jenen für sie a Wachen und Arbeiten für Freiie Wellen de the article is actually the sweetest on this precious topic.

Paw Hedegaard Amdisen
Paw Hedegaard Amdisen

Mig og eksistensen

Kalender

« July 2018 »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031